Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht is op het moment niet meer beschikbaar.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

OEROEG – Toneelvoorstelling

OEROEG - Toneelvoorstelling

Bos Theaterproducties & MATZER Theaterproducties presenteren de toneelvoorstelling Oeroeg met Leopold Witte en Helge Slikker.

Over Oeroeg

Naar het gelijknamige boek van Hella S. Haasse, uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij. ‘Oeroeg was mijn vriend’. Zo begint het beroemde prozadebuut van Hella S. Haasse. Oeroeg vertelt het aangrijpende verhaal van de vriendschap tussen een Javaanse jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. Geleidelijk groeien de twee uit elkaar. Wanneer de ik-figuur na jaren terugkeert gaat hij op zoek naar herinneringen aan de bijzondere vriendschap. In de opvatting van regisseur Madeleine Matzer is Oeroeg vooral een verhaal over opgroeien in een land dat nooit wezenlijk het jouwe zal kunnen zijn, en het verlangen daar naar; over de zoektocht naar jezelf en de verzoening met het onbekende.

Leopold Witte (DE VERLEIDERS, Gooische Vrouwen) en Helge Slikker (Miss Molly & Me, Gejaagd door de wind) geven samen het verhaal vorm tot een speelse, zintuiglijke en muzikale vertelling.

Boekenweekgeschenk

Oeroeg verscheen in 1948 als Boekenweekgeschenk, prijkt al decennialang op leeslijsten van scholieren, werd verfilmd, kent meer dan vijftig drukken en is in elf talen vertaald.

Hella S. Haasse: ‘De ontroering, ja, de hartstocht waarmee ik nog altijd reageer op de kleuren, de geuren en geluiden van mijn geboorteland, zijn niet geboren uit herkenning, maar uit het besef dat wat ik waarneem voor altijd onbereikbaar blijft. Alleen het onder woorden brengen van het waargenomen schenkt even de illusie er deel aan te hebben.’

Speellijst Oeroeg

Bos Theaterproducties en MATZER Theaterproducties brachten eerder samen de veelgeprezen boekbewerkingen van o.a.

  • Gejaagd door de Wind
  • Knielen op een bed violen
  • De eenzaamheid van de priemgetallen

naar het theater.

Bekijk de speellijst van Oeroeg en bestel snel uw kaartje bij het theater.

Bron: Bos Theaterproducties

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link