Theater Breda

Theater Breda, als vanouds is Breda de voornaamste stad van het westen van Brabant. De gemeente telt zo’n 180.000 inwoners, daarmee is het de op twee na grootste gemeente van Noord-Brabant.

In de stad Breda wonen bijna 150.000 mensen. Er is veel te doen in de stad, er zijn bijvoorbeeld verschillende musea zoals het Breda’s Museum en Museum Oorlog en Vrede. Daarnaast kunt u er uitstekend terecht voor een avondje theater!

Op zoek naar een theater in een specifieke plaats of stad?

Theater Breda of bekijk ook theaters in: Den Bosch, Bergeijk, Bergen op Zoom, Cuijk, Eersel, Eindhoven, Etten-Leur, Gemert, Helmond, Nuenen, Oosterhout, Roosendaal, Son, Tilburg, Uden, Valkenswaard, Veldhoven, Vught en Waalwijk. Of bekijk alle theaters in Noord-Brabant.

Theaters in Breda

U kunt in de stad Breda prima terecht als u zin heeft in een avondje theater. Het grote Chassé Theater is in Breda gevestigd. U vindt deze aan de Claudius Prinsenlaan in de binnenstad, gelegen naast de oude Kloosterkazerne.

Voor het Chassé Theater was in Breda Stadsschouwburg Concordia gevestigd. Dit theater werd in 1994 gesloten toen Breda een nieuw en modern theater kreeg in de vorm van het Chassé Theater.

Chassé Theater

Iedereen in Breda en omstreken kent het Chassé Theater wel. De naam van het theater komt van legerofficier David Hendrik Chassé. Deze officier werd in 1765 in Breda geboren en streed voor en tegen Napoleon, ook had hij tijdens de Slag bij Waterloo het bevel over een Nederlandse divisie.

Het naar hem vernoemde Chassé Theater is gevestigd in een modern en opvallend gebouw dat ontworpen is door Herman Hertberger.

Het Chassé Theater beschikt over drie theaterzalen en drie filmzalen. De grootste theaterzaal is de Jupiler Zaal, hier is ruimte voor zo’n 1430 bezoekers. Deze zaal is geschikt voor de echt grote en populaire voorstellingen, zoals War Horse en de oudejaarsconference van Guido Weijers.

De kleinere Koninklijke Em. de Jong Zaal heeft 665 plaatsen en biedt een podium aan voorstellingen van bijvoorbeeld Het Nationale Toneel, Stef Bos of Kinderen voor Kinderen. De intieme MK2 Zaal heeft 225 plaatsen en hier kunt u vooral aanstormende talenten verwachten.

Het Chassé Theater is het grootste theater van het zuiden. Naast de film- en theaterzalen zijn er ook nog twee horecagelegenheden en diverse foyers in het pand aanwezig. Ook kan via het theater het naastgelegen casino bereikt worden. Naast het formaat is ook het aanbod groot. U kunt hier echt alles verwachten.

Elk jaar bezoeken zo’n 400.000 bezoekers het Chassé Theater en niet voor niets. Elk genre wordt hier vertegenwoordigd, waaronder toneel, cabaret, musical, muziek en dans. Lees hier meer over het Chassé Theater in Breda.

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.