Theater van het jaar 2015

Theater van het jaar 2015

Theater van het jaar 2015
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Alle VVTP-leden hebben hun stem weer uitgebracht en vooral alle theaters in Nederland beoordeeld. Aan de hand van verschillende criteria zijn de genomineerden voor ‘Theater van het jaar 2015’ inmiddels bekend gemaakt.

Beoordeling Theater van het jaar

Voor 2015 is er extra gelet op de wijze waarop theaters hun bestaande en ook hun nieuwe publiek proberen te binden. Ook is er gekeken hoe de theaters partnerships aangaan met partners en de producenten.

Uiteraard is er ook gekeken naar ieder theater hoe ze hun passie voor het theatervak uitstralen, de professionaliteit van de organisatie en de kwaliteit van het programmering.

Voorzitter Erwin van Lambaart legde uit; “We hebben een uitgebreide selectieprocedure gehad waarbij de scores uiteindelijk zo dicht bij elkaar lagen dat we hebben besloten om dit jaar maar liefst negen theaters te nomineren. Meteen een feestelijke aftrap van ons 15-jarig jubileum!”.

Genomineerden Theater van het jaar

Voor 2015 hebben de leden van de Vereniging Vrije Theater Producenten (VVTP) de volgende theaters genomineerd;

Theaterstoel VVTP

Winnaar Theaters van het Jaar

Tijdens de theaterbeurs die de VVTP ieder jaar organiseert wordt de jaarlijkse award uitgereikt. dit jaar viert de VVTP haar 15-jarig jubileum. De theaterbeurs is op 11 januari 2016 in het Beatrix Theater in Utrecht.

De Theater van het Jaar Prijs geeft de waardering van producenten weer voor theaters die hoge kwaliteit voorstellingen in een ideale theateromgeving aanbieden.

VVTP

VVTPAl sinds 2010 reikt de VVTP de Theater van het Jaarprijs uit. Alle leden hebben alle theaters in Nederland beoordeeld aan de hand van verschillende criteria op het gebied van communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Binnen de organisaties van de VVTP-leden zijn alle medewerkers betrokken geweest bij het nomineren van de theaters: van artiesten tot marketeers en van technici tot productieleiders en kantoorpersoneel. De producenten keken bijvoorbeeld naar de functionaliteit en uitstraling van de website van het theater en het gebouw, de kwaliteit van de gastenontvangst, klantvriendelijkheid en de processen met betrekking tot financiën.

De winnaar van de Theater van het Jaar Prijs neemt een speciaal vervaardigde stoel – ontworpen door Carla Janssen Höfelt – in ontvangst en houdt deze prijs een jaar bij zich. Daarna gaat de stoel naar de volgende winnaar. De felbegeerde stoel staat nu nog in het Parktheater in Eindhoven, de winnaar van 2014.

Bron: VVTP

Theater van het jaar 2015
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

 

 

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link

Pin It on Pinterest

Deel pagina