Recensie Beauty and the Beast

Recensie Beauty and the Beast

Recensie Beauty and the Beast. Ruim een week na de premiere gaan wij eerste kerstdag richting Scheveningen.

We reizen af naar het AFAS Circustheater in Scheveningen voor de musical Beauty and the Beast. Beauty and the Beast werd ongeveer 10 jaar geleden ook door Stage Entertainment geproduceerd.

Destijds met Chantal Janzen en Stanley Burleson als Belle en Beest, Anouk Maas en Edwin Jonker nemen in deze versie het stokje van ze over.

Cast Musical Beauty and the Beast

Als we net langs Amsterdam reizen zien we de cast bus van de musical, een bijzonder moment vooral omdat we naar het zelfde doel reizen. De cast van de musical zijn deze kerstdagen in het AFAS Circustheater voor meerdere uitverkochte voorstellingen.

Cast Bus Beauty and the BeastBij het theater aangekomen kom je gelijk in de sfeer van Beauty and the Beast. Het theater heeft een prachtig aanzicht. Geen sneeuw en kou dit jaar maar de kerstman wacht ons wel op. De portier wenst ons ook een Merry Christmas.

We kunnen in de foyer ons al vergapen aan de leuke presentjes van armband tot magneet en uiteraard het programmaboek neemt gretig aftrek. In het café van het theater zitten de bezoekers gezellig aan een drankje en voor de pauzedrankjes (echt ideaal) melden we ons en geven alvast door wat we graag willen drinken in de pauze.

Eenmaal langs de incheck zien we gelijk de rolverdeling en helaas zien we dat Freek Bartels er deze eerste kerstdag helaas niet bij is. We lazen al van zijn ontsteking aan zijn voet en kan daardoor een periode zijn rol niet spelen. Zijn rol als ijdele Gaston wordt deze dag vervangen door Marcel Visscher die onder andere heeft gespeeld in ‘Moeder ik wil bij de Revue en ‘Shrek de Musical’.

Verder spelen de hoofdrolspelers deze eerste kerstdag Anouk Maas, Edwin Jonker Tony Neef, Loekie Knol wel. De sfeervolle zaal is in een mum van tijd gevuld. Hele gezinnen zijn op deze eerste kerstdag afgekomen voor dit bijzondere sprookje. Deze musical is ook een musical voor jong en oud!

Beauty and the Beast

De geschiedenis verteld ons het ontstaan van het verhaal, een prachtig verhaal over een egoïstische prins die in een groot kasteel woont en een lelijke bedelares geen onderdak wilde geven voor een nacht. De prins moest zich niet misleiden door de buitenkant want echte schoonheid zit diep van binnen.

De prins wilde niet luisteren en voordat hij het wist werd hij de door oude vrouw betoverd tot een afzichtelijk beest. De prins werd achter gelaten in zijn kasteel met een magische spiegel, een roos en een spreuk.

Aanvang show zaal AFAS Circus theater”Als de prins kan leren van een ander te houden en ook haar liefde kan winnen vóór het vallen van het laatste rozenblad, zal de vloek worden verbroken, als dat niet gebeurt dan zal de prins voor altijd gedoemd zijn om een Beest te blijven”

Het verhaal op het toneel begint in het dorp waar Belle woont met haar vader. Prachtige liederen en dans volgen elkaar op en het toneel veranderd in no time van decor en setting.

Meubels en interieur vermaken het publiek

Niet alleen de prins is betoverd maar ook het personeel en dat brengt tot hilarische taferelen. Lumière weet het publiek op zijn hand te krijgen met zijn Franse accent en zijn seksuele tikjes, als kandelaar heb je toch best een zwaar leven.

Tickens die mopperend en geërgerd constant alles probeert te sussen, onzekere Babette die huppelt als plumeau in het rond en Lacommodia die als opera zangeres nu als kledingkast door het leven moet. En lieve Mevrouw Pot die met haar zoontje Jakopje de rust bewaart en het liefst voor iedereen zorgt. ”Wilt u ook een kopje thee?”

Ze willen allemaal het liefst bevrijd worden van de betovering.

Gaston die op zijn eigenzinnige manier het hart van Belle wil veroveren, want Gaston wil met Belle trouwen terwijl er 3 krijsende dames constant achter Gaston aan rennen.

Dan is er ook nog de vrolijke en vooral onhandige Lefou die steeds over het toneel rolt en geslagen wordt door Gaston. Lefou die de uitgedeelde klappen qua timing perfect ontvangt, en als de tanden er bij hem letterlijk uit de mond worden geslagen slist hij op lachwekkende wijze vrolijk verder.

Cast Beauty and the BeastCast van Beauty and the Beast

Er zijn veel lachwekkende scenes. Zo spelen bijvoorbeeld Armand Pol als Tickens en Jorge Verkroost als Lefou niet alleen voor het herkenbare verhaal voor jong en oud maar ook voor de nodige hilariteit in de scenes.

Lees meer over de Cast van Beauty and the Beast

 

Spannend verhaal

Maar er ook zijn spannende scenes. Wolven die vechten in het bos en uiteindelijk zelfs het Beest verwonden. Het donkere betoverende kasteel en rook over het hele podium. Het uiterlijk van het Beest en de spannende muziek van het orkest versterken het verhaal. en dan nog Gaston die het Beest wil vermoorden en uiteindelijk zelfs uit de toren valt!

Belle en het BeestMaar het romantische overheerst en vooral als het Beest veranderd op spectaculaire wijze terug in de prins.

Niet alleen hulde voor de hoofdrolspelers maar ook voor het hele ensemble en swing, er gebeurt veel op het podium en ze zijn allen erg goed op elkaar ingespeeld. De lol en fanatisme en romantiek spatten van het podium af!

Voor je het door hebt is de voorstelling aan zijn einde en is Belle gevallen voor de geharde Beest die uiteindelijk de zachtaardige prins wordt. Het lijkt een beetje een abrupt einde zodra het Beest de prins is maar uiteindelijk is dat ook het einde van het sprookje. We hadden nog wel gehoopt een op een muzikale toegift maar de staande ovatie voor de hele cast en crew en het orkest was meer dan verdient!

 

 

 

 

 

Theaters in Nederland