Schouwburg Amphion en WestlandTheater de Naald winnaars Theater van het Jaarprijs 2019

In de categorie Grote Theaters (450 stoelen of meer) en Kleine Theaters (minder dan 450 stoelen) zijn de Schouwburg Amphion (Doetinchem) en WestlandTheater de Naald (Naaldwijk) uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2019. Tijdens de jaarlijkse Theaterbeurs van de Vereniging Vrije Theaterproducenten maakte voorzitter Boris van der Ham vandaag bekend dat deze twee theaters zich een jaar lang Theater van het Jaar mogen noemen. Het Parktheater Eindhoven ontving de VVTP Marketingprijs.

De theaters werden door de leden van de VVTP bijzonder positief beoordeeld op het gebied van o.a. gastvrijheid, ondernemerschap en marketing. Schouwburg Amphion won de felbegeerde Theaterstoel vanwege de grote betrokkenheid en deskundigheid die de werkwijze kenmerkt. Al jaren creëert directeur Charles Droste samen met zijn team een warm bad voor alle bezoekers en artiesten.

“Waar theater is, is Charles. Waar je deskundig advies of raad nodig hebt, is Charles. Waar iemand opkomt voor de producent, is Charles. Amphion is Charles, en een zeer deskundig team om hem heen.”

In de categorie Kleine theaters won dit jaar WestlandTheater de Naald de Theater van het Jaar prijs.

“Het theater weet zijn omgeving ervan te overtuigen dat naar het theater gaan enorm leuk is!”

Het theater is een broedplaats voor jong talent, en heeft een duidelijke visie op, en inzicht van wat het publiek wil zien.

VVTP Marketingprijs

Naast de prijs voor het beste grote en kleine theater, werd ook de speciale marketingprijs uitgereikt. De Marketingprijs is in 2018 in het leven geroepen om theaters in de schijnwerpers te zetten die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van promotie, en die op creatieve manieren het publiek weten te bereiken, met volle zalen tot gevolg. Parktheater Eindhoven werd geroemd om de de proactieve en klantgerichte manier van werken en de visie op campagne voeren.

VVTP Theater van het Jaarprijs

De Nederlandse theaters werden door de leden van de VVTP beoordeeld op communicatie, techniek, uitstraling en gastvrijheid van het theater, ondernemerschap en de kwaliteit van samenwerking tussen theater en producent. Bij de beoordeling werden verschillende afdelingen en medewerkers betrokken: van marketeers tot technici en van productieleiders tot kantoorpersoneel, maar ook artiesten geven hun oordeel.

De winnaars van de VVTP Theater van het Jaarprijzen namen de speciaal door Carla Janssen Höfelt ontworpen en vervaardigde VVTP stoelen in ontvangst en mogen deze een jaar lang een ereplek geven in hun theater.

De genomineerden in de categorie Grote Theaters waren dit jaar: De Goudse Schouwburg (Gouda), DeLaMar Theater (Amsterdam), Chassé Theater (Breda), Koninklijk Theater Carré (Amsterdam), Schouwburg Amphion (Doetinchem), Parkstad Limburg Theater (Heerlen) en Theater De Stoep (Spijkenisse).
De genomineerden in de categorie Kleine Theaters waren: Theater de Speeldoos (Baarn), Cultuurcentrum Griffioen (Amstelveen), Diligentia (Den Haag), Westlandtheater De Naald (Naaldwijk) en Theater Walhalla (Rotterdam).

Vereniging Vrije Theater Producenten

Binnen de Vereniging Vrije Theaterproducenten bundelen 21 theaterproducenten en impresariaten hun krachten. Gezamenlijk zorgen zij voor circa 70% van het professionele podiumaanbod in Nederland. De VVTP zet zich in voor een sterke podiumkunstensector door middel van actief beleid op verschillende dossiers. De VVTP trekt samen op met andere brancheverenigingen binnen de podiumkunsten en is (mede)initiatiefnemer van diverse vernieuwende projecten en initiatieven.

Kijk voor meer informatie over de VVTP op www.vvtp.com

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link