Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

Route Nationale – Orkater

Route Nationale - Orkater

Route Nationale. Een zwarte komedie over het menselijk onvermogen tot delen en stilstaan. De voorstelling is geïnspireerd op het korte verhaal De Zuidelijke Autoweg van Julio Cortázar en de film Week End van Jean-Luc Godard.

Het Verhaal

Ze zijn ons vergeten. De stemmen op de radio doen alsof wij niet bestaan. Ze horen ons niet. Ze gaan door met hun dagelijkse talkshows. Top 40 muziek en reclames. Ze bekommeren zich niet om ons. De file bestaat niet. Zij zijn veilig in de stad. Waar ze tussen de middag lunchen. En‘s avonds witte wijn drinken. Op weg naar haar ouders in het Zuiden komen de welgestelde Marie en Jacques terecht in een eindeloze file. Vóór hen een stationcar met vijf jammerende kinderen en een labrador, achter hen een bus met schreeuwende werklui. Ze gissen naar wat de oorzaak van de file kan zijn en verwachten dat de dorpelingen hen snel zullen komen helpen.

Maar de dorpelingen doen niets. Alleen de minderbegaafde zangeres/trompettist genaamd Gloria die haring en augurken verkoopt voor buitensporige prijzen, zoekt contact met hen. De file duurt uren, dagen, misschien wel weken, en confronteert het echtpaar met armoede, honger, geweld en hun eigen onvermogen om te delen met anderen.

In deze absolute stilstand vormen de gedachtes van het echtpaar de enige waarneembare beweging. Onder druk van twee ongure muzikanten en Gloria worden zij gedwongen hun relatie onderling en die met hun omgeving te herzien.

Speellijst

Route Nationale is de eerste muziektheaterproductie van regisseur/schrijver Eva Tijken en dramaturg Floor Houwink ten Cate bij Orkater/De Nieuwkomers.

Mei 2015

do 07mei Toneelschuur Haarlem
vr 08mei Toneelschuur Haarlem
za 09mei Toneelschuur Haarlem
vr 15mei Rotterdamse Schouwburg Rotterdam
za 16mei De Verbeelding Purmerend
ma 18mei Stadsschouwburg Utrecht
wo 20mei Zaantheater Zaandam
vr 22mei Verkadefabriek Den Bosch
za 23mei De Meervaart Amsterdam
wo 27mei Stadsschouwburg Groningen
do 28mei Ins Blau Leiden
vr 29mei Het Park Hoorn
za 30mei Theater aan het Spui Den Haag

Juni 2015

di02 jun Theater Bellevue Amsterdam
wo03 jun Theater Bellevue Amsterdam
do04 jun Theater Bellevue Amsterdam

Het is mogelijk dat er in de loop van het jaar nog nieuwe voorstellingen worden toegevoegd of dat sommige voorstellingen worden. Wij raden u daarom aan om voor de meest actuele informatie altijd op de website van de artiest of de producent te kijken.

Bron: Orkater